Heureka.cz - Porovnání cen a srovnání produktů z internetových obchodů

Elektronické cigarety a liquidy začínají nahrazovat standartní cigarety a tabák. Elektronické cigarety už se vyrábí v nepřeberném množství variant a barevných provedení, každý má možnost si vybrat elektronickou cigaretu, která bude vyhovovat právě jemu.

Liquidy jsou vyráběny mnoha firmami, často bohužel i nepříliš důvěryhodnými, u jejichž výrobků si nemůžete být jisti složením a nevíte tak, co vlatně kouříte. Lahvička s nekvalitním nebo padělaným liquidem leckdy obsahuje jen základní informace o síle nikotinu a objemu. Mezi přední a nejuznávanější výrobce liquidů patří DEKANG, LIQUA a INAWERA, liquidy těchto výrobců osobně velmi doporučujeme.


Při nákupu čerstvě pražené kávy v min. hodnotě 1.000 Kč, máte dopravu ZDARMA!

NOVINKY

arr3Každý týden jiná akce!AKCE DEKANG a LIQUA ! Tato akce platí 14 dní. Na tuto akci se nevztahují žádné další bonusy ani... arr3ZMĚNA OTEVÍRACÍ DOBYVážení zákazníci, měníme otevírací dobu naší prodejny. Nyní tam budeme každý den s malou pauzou na... arr315% sleva na prodejně15% SLEVA AKCE PRODEJNA Vážení zákazníci, máme pro Vás opět další bonus v podobě věrnostní výhody... arr3POZOR NA PADĚLKY VÝROBKŮ LIQUA   Vážení zákazníci, věnujte prosím zvýšenou pozornost tomuto oznámení. Na našem trhu byly...

KONTAKTY

Petr Matúšů
Mašovy 327
68724, Uherský Ostroh
tel: +420 777 717 327
info@bezvakour.cz
IČ : 88000851
DIČ: CZ7809264606

ZBOŽÍ V AKCI

Naše cena 455 Kč (19 EUR)
skladem
Naše cena 80 Kč (3 EUR)
skladem

NEJPRODÁVANĚJŠÍ

Naše cena 455 Kč (19 EUR)
skladem

ANKETA

Jaké liquidy máte nejradši?

INAWERA 51% DEKANG 17% LIQUA 15% OSOBNĚ PŘIPRAVENÝ 17%

» Sklizeň a zpracování

SKLIZEŃ A ZPRACOVÁNÍ KÁVY

Kávovník je stálozelený polotropický keř, původem z horských lesů Etiopie, nyní je rozšířen ve všech oblastech tropů. Pěstuje se v Brazílii, Africe, na Madagaskaru, ostrově Cejlon, v Indii a Vietnamu. Kávovník vyžaduje teplé a vlhké podnebí se stálými teplotami mezi 18-28 °C.

První úrodu dává po dvou nebo třech letech růstu.  Vlastní plod kávovníku je bobule velikosti 10 krát 5 mm se dvěma plochými semeny. Oplodí je ve zralosti jasně červené barvy, existují také rostliny se žlutým oplodím. Plody zrají 9 až 14 měsíců po odkvětu, na rostlině mohou růst květy i plody současně. Jeden keř plodí ročně zhruba dva a půl kilogramů zelených bobulí, ze kterých se získá po upražení necelý půl kilogram kávy.


Kávová zrna se zbavují slupek dvojím způsobem – nasucho a namokro. Suchý způsob je nejstarší: plody se rozhodí na rohož, aby se na slunci po dobu 2 – 3 týdnů usušily. Přitom se často obracejí, aby se vysušila rovnoměrně a aby nezačala jejich fermentace. Následně se zrna vhodí do zvláštních zařízení, ve kterých se odstraní uschlá slupka. Pro použití tohoto postupu musí být počasí bez deště a, jelikož se používal ve Východní Indií, říká se mu východoindický. V regiónech, kde jsou častější srážky, není možné sušení zrn na slunci, a tak se zde používá mokrý postup. Pro tento postup však musí být plody kávovníku stejně vyzrále, proto se musí sklízet způsobem nazývaným picking. Během nejbližších 12 – 24 hodin po sklizni je třeba odstranit slupku a dužinu ve zvláštním stroji, který dovede oddělit semena kávovníku od zbytku plodu. Velmi důležité je zde přísné dodržování určené doby, protože při příliš pozdním oddělování slupky se zrna mohou poškodit. Další etapou je odstranění ve vodě nerozpustné blanky. Při jejím ponechání by zrna začala během sušení zahnívat. Tento efekt se dosahuje při fermentaci, která se provádí jak u zrn zpracovaných nasucho, tak u těch, které prošly mokrým zpracováním. Za tímto účelem se kávová zrna namočí ve vodě, přičemž se spouští přirozená fermentace. Po uplynutí určité doby ochranná blána změkne natolik, že je možné ji sloupnout proudem vody. Takto očištěná zrna je následně třeba usušit tak, aby v závěrečné fázi jejich vlhkost nebyla vyšší než 12%.


YmViMmNkYj